HomeBlogsBen jij toe aan een virtueel kantoor?

Ben jij toe aan een virtueel kantoor?

Je bent nét begonnen als zelfstandig ondernemer en bent druk bezig je eerste klanten binnen te halen. Om de kosten te drukken werk je vanuit huis en denk je nog niet aan het huren van een kantoorpand. Je kunt namelijk prima werken vanuit de zolderkamer, je werkkamer of zelfs aan de keukentafel. Afspreken met een klant doe je op locatie. Maar na een tijdje wordt je succesvol en begint je bedrijf te groeien. Om verschillende redenen kan het dan lonen om een speciaal kantooradres op je visitekaartje te hebben staan. Wil je eigenlijk geen huurcontract aangaan voor een fysiek kantoor, maar heb je wel behoefte aan een professionele uitstraling en goede bereikbaarheid voor je klanten? Dan is een virtueel kantoor buiten de deur iets om te overwegen.

Wat is dat, een virtueel kantoor?

Een virtuele bedrijfsruimte is een service voor bedrijfseigenaren die een kantooradres, maar ook communicatie- en administratie diensten en toegang tot vergaderruimtes biedt. Het is een populaire oplossing voor freelancers en ondernemers die veel onderweg zijn of vanuit huis werken, maar die een ander, zakelijk adres voor hun bedrijf willen. Het biedt ondernemers alle voordelen van een fysieke locatie zonder de kosten van het huren van kantoorruimte. Een virtueel kantoor helpt ook bij het toevoegen van geloofwaardigheid aan een bedrijf. Hierdoor wordt het gemakkelijker om op succesvolle wijze klanten aan te trekken.

Voordelen van een bedrijfsadres buitenshuis

Virtuele kantoren zijn niet alleen geschikt voor kleine bedrijven. Grotere bedrijven met werknemers die her en der verspreid werken, maken vaak gebruik van de mogelijkheden en efficiëntie van een virtueel kantoor. Zo zien we steeds vaker bedrijven die in Engeland gevestigd zijn, ook een vestiging in Amsterdam opzetten vanwege de dreigende Brexit. Naast de daadwerkelijke service en de professionele uitstraling zijn er nog een aantal praktische opties, die de keuze voor een deze services aantrekkelijk maken. De voordelen verschillen natuurlijk per onderneming, maar hieronder staan de grootste pluspunten op een rijtje:

 • geen langlopende huurcontracten voor een fysieke kantoorruimte;
 • je hebt een zakelijk adres voor je post en je postzaken worden geregeld;
 • je kunt je telefoon laten beantwoorden door professionele receptionistes;
 • flexibiliteit: virtuele kantoren bieden je de mogelijkheid vanuit meerdere locaties te werken;
 • je kunt meerdere vestigingen openen zonder ook maar één vast kantoor te hebben;
 • netwerken: op één locatie zitten vaak verschillende bedrijven bij elkaar. Wie weet vind je hier potentiële klanten of zakenpartners;
 • scheiding tussen zakelijk en privé.

Nadelen

Wat voor de ene ondernemer een voordeel is, kan voor de andere een nadeel zijn. Zo zijn er mensen die het heerlijk vinden om elke dag “naar kantoor te gaan”, terwijl anderen het fijner vinden om uit bed te stappen en in pyjama de laptop open te klappen. En wanneer je in de avonduren een zakelijke afspraak wil maken, ben je toch afhankelijk van de openingstijden van je virtuele kantoor.

Vestig je kantoor virtueel in het bruisende hart van Amsterdam

Ben je op zoek naar een gerenommeerd adres dat goed bereikbaar is voor jouw relaties, maar heb je geen behoefte aan een fysiek kantoor? Dan kunnen wij je helpen met een virtueel kantoor. We ontvangen jouw post, nemen we de telefoon voor je aan en sturen berichten meteen naar je door. Bekijk de verschillende mogelijkheden voor een virtueel kantoor of postadres.

Heb je vragen of wil je graag aanvullende informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Zakelijk thuis in hartje Amsterdam

Onze missie: een prettige en gastvrije werkplek creëren
waar jij al je ambities kunt realiseren.

  Interesse in een van onze services?

  Vraag een offerte aan.