Moeite met concentreren? Bekijk deze concentratie tips!

Merk je dat je de laatste tijd vaak te maken hebt met concentratieproblemen op je werkplek? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Vooral omdat het aan je knaagt dat je niet alles uit je werkdag haalt, doordat je focus niet aanwezig is. Wil jij je concentratie verbeteren? In dit artikel geven wij tips om je concentratie te verhogen, zodat jij snel weer volledig gefocust aan de slag kan met je werk!

1. Een goede werkomgeving

De basis van betere concentratie is om te werken in een goede werkomgeving. Zorg ervoor dat je voldoende rust haalt uit de plek waar je werkt, zonder enige afleidingen die kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden door geluiden of andere zaken.

Wat ook kan helpen, is om eens in een andere omgeving aan de slag te gaan met je werkzaamheden. Dit kan wellicht weer je creativiteit doen prikkelen en een nieuwe inspiratiebron geven. Zo kun je ervoor kiezen om te werken in een vergaderruimte in hartje Amsterdam bij EBC Amsterdam. Een ruimte die voorzien is van alle faciliteiten om zo optimaal mogelijk aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard om je concentratie eens te doen prikkelen.

2. Maak een to-do lijstje

Het is belangrijk om tussen het werk door ook pauzes te nemen om je concentratie te verhogen. Het helpt je hersenen immers een moment te laten rusten en voorkomt dat ze overbelast raken. Neem pauzes door een koffietje te pakken, kort te wandelen of een kort praatje met iemand te maken. Dit helpt je om vervolgens door te knallen met een betere concentratie achter je bureau.

3. Neem voldoende rust tussendoor

Niets is vervelender dan een vergadering waarbij deelnemers niet goed voorbereid zijn. Zorg er daarom voor dat alle deelnemers aan de vergadering de agenda en de benodigde documenten goed hebben doorgenomen voordat de vergadering begint. Zo is iedereen goed voorbereid voor de vergadering en wordt de tijd efficiënt benut. Ook levert dat een effectievere vergadering op.

4. Vermijd afleidingen

Afleidingen kunnen je concentratie snel breken. Probeer afleidingen zoals social media, e-mails en telefoontjes te vermijden terwijl je aan het werk bent. Is dit met jouw beroep niet mogelijk of vind je dit lastig? Dan kun je ook momenten inplannen als ‘pauzes’ waarin je even de tijd neemt om alles te checken in plaats van dit continu tijdens het werken door te doen.