HomeBlogsEen duurzaam kantoor creëren

Een duurzaam kantoor creëren

Een duurzaam kantoor – het is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Het is onder bedrijven een trend om een duurzame werkomgeving te creëren. Niet alleen draagt het bij aan een beter milieu, het is ook kostenbesparend én je creëert er een positief imago mee voor je bedrijf. Maar hoe creëer je precies een duurzaam kantoor? Daar helpen wij je mee op weg met onderstaande duurzame ideeën!

1. Groene stroom

De keuze om over te stappen op groene stroom kan al een grote invloed hebben op de ecologische voetafdruk van je bedrijf. Hiervoor is het van belang om te kiezen voor een energieleverancier die groene stroom aanbiedt. Of maak gebruik van groene energiebronnen zoals zonnepanelen of windenergie, als dat mogelijk is. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar verminder je ook de CO2-uitstoot binnen je organisatie.

2. Recycle je afval

Als het gaat om afval, is het belangrijk om recycling hoog op de agenda te zetten. Zorg ervoor dat je duidelijke afvalbakken hebt voor papier, plastic en organisch afval. Zo kan het afval makkelijk gescheiden worden en kan het gerecycled worden.

De voordelen van een duurzaam kantoor

Een duurzaam kantoor creëren heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de productiviteit en gezondheid van je medewerkers. Een groen kantoor draagt namelijk bij aan een gezondere werkomgeving, wat leidt tot meer tevreden medewerkers. En daarmee uiteraard ook betere resultaten. Ook beïnvloedt het het imago van je bedrijf op een positieve manier bij klanten en (potentiële) medewerkers.

Ga aan de slag met bovenstaande duurzame ideeën en creëer een duurzaam kantoor dat goed is voor de planeet en je werknemers. Benieuwd naar onze duurzame kantoorruimte in Amsterdam? Neem dan contact met ons op!

Zakelijk thuis in hartje Amsterdam

Onze missie: een prettige en gastvrije werkplek creëren
waar jij al je ambities kunt realiseren.

    Interesse in een van onze services?

    Vraag een offerte aan.