Hoe verminder je geluidsoverlast op kantoor?

geluidsdemping kantoor

Stel je voor dat je diep in een taak zit, de deadline nadert en je bent bijna klaar. En dan gebeurt het: je wordt ruw uit je concentratie gehaald door een lawaaiig gesprek van je collega’s of een zoemende machine. Dat is niet alleen vervelend, maar het kan ook je productiviteit en humeur beïnvloeden. En dat wil je uiteraard vermijden.

Gelukkig zijn er manieren om deze overlast te verminderen. In deze blog delen we enkele handige tips om de akoestiek van je kantoor te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen. Zo kun je weer zonder zorgen om geluidsoverlast verder werken. Wel zo fijn voor jou én je collega’s!

1. Gebruik geluidsdemping op kantoor

In een kantooromgeving is het vaak lastig om de akoestiek op een goed niveau te houden. Gelukkig kunnen geluiddempende materialen hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een tapijt, gordijnen, wandpanelen en akoestische plafondtegels. Deze materialen maken het mogelijk om geluid te absorberen en de weerkaatsing van geluidsgolven te verminderen. In andere woorden: deze materialen helpen geluidsoverlast in kantoor te verminderen en een rustigere werkomgeving te creëren. Ideaal voor de productiviteit en concentratie op de werkplek.

2. Investeer in akoestische schermen

Wanneer we spreken over de zitdiepte gaat het om de afstand tussen de voorkant van de stoel en de rugleuning. Voor een goede zitdiepte kun je als geheugensteun aanhouden dat je ongeveer 2 tot 3 vingers moet kunnen plaatsen tussen de voorkant van de stoel en de achterkant van je knie. Doe je dit, dan beschik je over de ideale zitdiepte van een stoel.

3. Maak gebruik van witte ruis

Witte ruis is een constant geluid dat wordt geproduceerd door een speciaal apparaat. Dit geluidsmaskersysteem kan helpen om storende geluiden te maskeren en zo de concentratie te verbeteren. Het is een effectieve manier om een rustige en aangename werkomgeving te creëren en wordt daarom ook steeds populairder onder organisaties die een productieve en aangename werkplek willen bieden aan hun medewerkers.

4. Creëer stilteruimtes

Tot slot: de armleuningen. De armleuningen van je bureaustoel moeten op dezelfde hoogte staan als je Het is belangrijk om werknemers de mogelijkheid te bieden om zich terug te trekken in een stille ruimte om te werken of te ontspannen. Stilteruimtes kunnen worden ingericht met comfortabele stoelen en een rustige, ontspannen omgeving. Dit kan werknemers helpen om zich te concentreren en hun productiviteit te verhogen.

5. Stel regels op voor het gebruik van mobiele telefoons

Mobiele telefoons zijn een van de grootste oorzaken van geluidsoverlast op kantoor. Om dit te verminderen, kunnen regels worden opgesteld voor het gebruik van mobiele telefoons op de werkplek. Bijvoorbeeld door alleen te bellen in daarvoor bestemde ruimtes of het gebruik van een koptelefoon te verplichten.

Even een keer niet op kantoor werken?

Dat kan natuurlijk ook! Er zijn verschillende mogelijkheden om eens ergens anders te overleggen of vergaderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vergaderruimte huren? Dit is een ideaal alternatief om ongestoord in een nieuwe, inspirerende omgeving te werken of overleggen. Zo kan dat ook aan de prachtige Amsterdamse grachten bij EBC Amsterdam. Benieuwd naar de ruimtes? Neem contact met ons op of kom gezellig langs voor een rondleiding. Wij ontvangen je met open armen om jou te voorzien van een optimale omgeving!