Zo verhoog je de werkmotivatie

werkmotivatie verhogen

Heb jij last van motivatie problemen in je werk? Dan is dat natuurlijk erg vervelend en wil je hier vanaf komen. Je werkmotivatie verwijst naar de innerlijke drive en energie die je hebt om je werk uit te voeren. Het is een belangrijk aspect, want heb je motivatie, dan helpt het je ook productiever en efficiënter te werken. Als je meer motivatie hebt, dan haal je ook meer voldoening uit je werk en voel je een hogere betrokkenheid en drang om goed te presteren dan wanneer je motivatie problemen ervaart.

Weer motivatie krijgen voor je werk? Dat kan op verschillende manieren. Wij geven je een aantal tips, zodat jij sneller weer je energie terug krijgt in het werk dat je doet.

Factoren die invloed hebben op je werkmotivatie

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op je werkmotivatie. Denk aan je persoonlijke doelen, je waarden, de verantwoordelijkheid die je voelt, maar ook zeker je relatie met collega’s en klanten. Het is belangrijk om stil te staan bij de factoren en hoe deze invloed hebben op jouw motivatie. Heb je dat eenmaal in kaart voor jezelf, dan weet je weer waar je het voor doet en kun je concreet aan de slag met stappen om je motivatie voor werk weer terug te vinden.

1. Sta opnieuw stil bij je doelen

Een handige manier om je werkmotivatie te verhogen, is door allereerst de tijd te nemen en na te denken over je doelen. Wat is hetgeen wat je eerst motiveerde? Wat wil je bereiken? Waar wil je over een jaar staan? Dit soort doelen opstellen kan helpen om jezelf te motiveren. Je vindt een uitdaging om je vaardigheden te verbeteren en te werken aan jezelf om deze doelen te behalen. Ook kan het bijdragen aan je werk meer betekenisvol ervaren.

2. Geef jezelf beloningen

Een andere manier om weer motivatie te krijgen, is door jezelf te belonen voor je prestaties. Ook al zijn het echt de kleinste to do’s die je al afgevinkt hebt voor jezelf. Door jezelf te belonen voor het voltooien van je taken, kan je weer gemotiveerd raken om harder te werken en steeds meer taken af te vinken. Zeker een aanrader dus wanneer je gebrek aan werkmotivatie ervaart.

3. Verander van omgeving

Een van de snelste manieren om je motivatie een boost te geven, is door te werken in een andere omgeving. Dit betekent dus dat je niet meer op kantoor werkt, maar een dagje vanuit huis of een andere locatie aan de slag gaat. Dit kan je namelijk helpen om je creativiteit en motivatie weer te prikkelen. Ook haalt een nieuwe omgeving je even uit je dagelijkse sleur en kan het nieuwe inzichten bieden.

Wil jij eens in een andere, inspirerende omgeving werken, vergaderen of brainstormen? Dan kun je bij EBC Amsterdam terecht! Wij beschikken over diverse unieke kantoorruimtes en vergaderruimtes in hartje Amsterdam op de Keizersgracht. Al onze ruimtes hebben een uniek design en alle faciliteiten die je nodig hebt om zo optimaal mogelijk aan de slag te gaan met jouw werk of vergadering. Neem contact met ons op voor meer informatie of kom gezellig langs voor een rondleiding. Wij helpen je graag!