Je bureaustoel instellen? Dat doe je zo!

Bureaustoel instellen

Werk jij vanuit een heerlijk comfortabel bureaustoel? Of nog niet? Dan is het misschien eens tijd om je bureaustoel goed in te stellen. Een goede bureaustoel doet namelijk wonderen voor meer comfort en productiviteit tijdens je werkdag of vergadering. Benieuwd hoe je je bureaustoel zo optimaal mogelijk kunt instellen voor meer comfort? Wij vertellen het je!

Zithoogte van je bureaustoel

Allereerst is het belangrijk stil te staan bij hoe hoog jij je bureaustoel wilt instellen. Dat vormt immers de basis van je zitcomfort. Hierbij is het van belang dat je voeten plat op de grond staan en je knieën gebogen zijn in een hoek van 90 graden. De zithoogte van je bureaustoel moet dus zo afgestemd zijn dat deze factoren mogelijk zijn. Dan zit het qua zithoogte in ieder geval helemaal goed!

Komen je voeten alsnog niet bij de grond? Dan kun je ervoor kiezen om een voetensteun te gebruiken.

De zitdiepte

Wanneer we spreken over de zitdiepte gaat het om de afstand tussen de voorkant van de stoel en de rugleuning. Voor een goede zitdiepte kun je als geheugensteun aanhouden dat je ongeveer 2 tot 3 vingers moet kunnen plaatsen tussen de voorkant van de stoel en de achterkant van je knie. Doe je dit, dan beschik je over de ideale zitdiepte van een stoel.

Rugleuning van je bureaustoel vastzetten

Het is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je bureaustoel: de rugleuning van je bureaustoel. Zorg ervoor dat je rugleuning zo is ingesteld dat deze de natuurlijke kromming van je rug ondersteunt. Heb je een bureaustoel zonder rugleuning, een bureaustoel met lage rugleuning of een bureaustoel die niet goed is ingesteld? Dan kan dit leiden tot rugpijn en vermoeidheid. En dat wil je uiteraard voorkomen.

Armleuningen

Tot slot: de armleuningen. De armleuningen van je bureaustoel moeten op dezelfde hoogte staan als je bureau. Op deze manier kun je je armen namelijk ontspannen en op de leuningen laten rusten. Staan de armleuningen te hoog of te laag? Dan kan dit leiden tot spanning in je nek en schouders. Ook iets wat je wilt voorkomen tijdens je werkdag.

Voordelen van een goed ingestelde bureaustoel

Een goed ingestelde bureaustoel is essentieel voor een gezonde en comfortabele werkomgeving, wat kan bijdragen aan de productiviteit, het welzijn en de algehele gezondheid van de gebruiker. Ook voorkom je hiermee vervelende klachten als rugpijn en vermoeidheid.

Kom te werken in een van de kantoorruimtes van EBC Amsterdam!

Wil jij werken in een fijne werkomgeving die voorzien is van alle gemakken om je werk zo optimaal mogelijk te verrichten? En niet onbelangrijk: een kantoorruimte die zich bevindt aan de prachtige Amsterdamse grachten? Dan kun je bij EBC Amsterdam terecht! Bij ons is het mogelijk om te profiteren van ideale kantoorruimtes, inclusief de service van EBC Amsterdam zoals administratieve ondersteuning en catering. Ook kun je bij ons terecht voor het huren van een unieke vergaderlocatie in Amsterdam om eens in een andere inspirerende omgeving te vergaderen.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of gewoon om eens een kijkje te nemen naar onze ruimtes. Wij staan voor je klaar!